Friss bejegyzések
Véletlenszerű képgalériák

2011. Július 27. kategória:

Az Alapítvány aktuális programjaiból

"Örökségünkkel Európába" néven 2004-ben múzeumainkban indított vándorkiállítás-sorozat folytatása a XVIII- XX. századbeli neves magyar képzőművészeink külföldön lévő, Magyarországon eddig be nem mutatott alkotásaiból, a műalkotások állagának megóvása, restaurálása, keretezése, a jövő nemzedékei részére történő megőrzése, audiovizuális eszközökön való rögzítése, terjesztése. Ehhez kapcsolódóan: határon túli magyarsággal való kapcsolattartás, közös rendezvények, fórumok szervezése. 
Természeti területek turisztikai látogatottságához szükséges fejlesztések ösztönzése, hagyományőrző, feledésbe merült, vagy rejtőző szellemi és tárgyi értékek felkutatása.
 
A Natura Manufaktúra program folytatása, természetes anyagok népszerűsítése, igényes, ötletes felhasználása, míves tárgyak készítése, hagyományőrző, feledésbe merült, vagy rejtőző szellemi és tárgyi értékek felkutatása, ismertetése kiállítások, kiadványok útján, manufaktúrák, tárgyi értékeinek bemutatása. 
Nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai termékek, attrakciók bemutatása, amelyek az ország sajátos kulturális örökségeire és természeti értékeire építenek. /Kulturális látványturizmus /kézművesség, kézimunka és más hagyományőrző bemutatók,stb./ 
Tokaji Manufaktúra Kiállítóterem és Alkotóház /3910, Tokaj, Kossuth tér 3./ megnyitása, a témához kapcsolódóan kiállítások, képzések, rendezvények szervezése. 
Újrahasznosításra alkalmas anyagok, tárgyak gyűjtése, átalakítása- a folyamatot bemutató programok, foglalkozások szervezése felnőtt, gyermek közösségek részére. 
Szociális és egészségügyi segítségnyújtás, rehabilitáció a művészet eszközeivel
 
"Lépés az élhetőbb élet felé" program keretében a szorosan vett szociális és egészségügyi segítségnyújtást kiegészítendő az Art Misszió Alapítvány a maga sajátos eszközeivel, értelmes tevékenységgel: kézművesség, zene, tánc, irodalom- igyekszik segíteni a nehéz élethelyzetbe került embereket.
 
"A 24.órában" Kulturális értékgyűjtés és - mentés 
A még meglévő, gyakran ismeretlen, rejtett kulturális és természeti értékek felkutatása, megmentése és bemutatása által hazánk természeti és kulturális arculatának megőrzése és megismertetése határainkon innen és túl, az Európai Unió egészében.
 
"Sokszínvirág"-Hagyományőrző Fesztivál. 
Nemzeti és etnikai kisebbségeink kulturális seregszemléje. 
Az autentikus élő népművészet bemutatása, kisebbségeink kulturális értékeinek, hagyományainak koncentrált bemutatása, közös kulturális egységbe történő etnikai értékmentés és integrálódás, az együttműködés népszerűsítése és fejlesztése. 
Programjai: nemzeti és etnikai kisebbségeink kultúráját bemutató népművészeti, képzőművészeti kiállítások, szakmai rendezvények, találkozók, előadóművészek fellépése.
 
Térgaléria, Térfoglalás - a Galéria és a szabadtéri programok ötvözete, időszaki kiállítások, szabadtéri kulturális rendezvények. 
Kiállításokkal egybekötött szabadprogram kicsiknek és nagyoknak- alkotók kapcsolatban a közönséggel, fiatal művészek bemutatkozása, portréfestés, hagyományőrzés, játszóház, zenei rendezvények és még sok más érdekesség. 
Európa jövőjéhez kapcsolódó beszélgetések, ismeretterjesztő előadások, javaslatok, viták ösztönzése a civil szféra bevonásával és tájékoztatásával.
 
"Civilhang"- kommunikációs figyelemfelkeltő kiállítás, kampány szervezése a civil szféra hosszú távú működésének támogatására az adózók újszerű tájékoztatása, mozgósítása által a fenntartható fejlődés jegyében.
 
"EU jövőkép"- az állampolgárokat együttesen megszólító rendezvénysorozat, amely kötetlen, szabadidő eltöltésére alkalmas, kulturális rendezvények keretében szólítja meg a fiatalokat, a családokat, a nyugdíjasokat, lehetőséget teremtve az Uniós aktuális kérdéseik feltevésére és azok megválaszolására. 
Rendezvényeink a turizmus és látványturizmus elősegítésére is irányulnak a nevezett régiókban. A fentiekben ismertetett saját kezdeményezésű programokon kívül az Alapítvány részt kíván venni a helyi önkormányzatok, művelődési házak által szervezett rendezvények, programok szervezésében, támogatásában. 
 
Szeretettel várjuk az érdeklődők, önkéntesek jelentkezését és részvételét programjainkban, várjuk továbbá a helyi önkormányzatok és hivatalok segítségét, támogatását, valamint azoknak a személyeknek, szervezeteknek a támogatását, akik céljainkkal egyetértenek és szeretnék látni azok megvalósulását.

 

Minden jog fenntartva! © Art Misszió Alapítvány
Programozta: Kisgyörgy Gábor